Prezentare Carmen Popescu – Instructor Yoga in Tabara Master Detox

Cine sunt eu

 

 • Absolventa a Institutului Politehnic Bucuresti – Facultatea de Mecanica Fina
 • Profesor la Catedra de Cultura Tehnica a Liceului “Gh. Sincai” din Bucuresti
 • Manager cu o experienta de peste 20 de ani in multinationale
 • Mama a 2 copii minunati
 • Sotie fericita
 • Instructor de Yoga

Cum am ajuns aici, de la Corporatist dedicat la Instructor de Yoga

 

In urma cu mai bine de 10 ani datorita stresului si suprasolicitarii, am hotarat sa pornesc pe un drum al cautarilor  pe care l-am simtit ca ma asteapta. Cautam orice remediu, tehnica, metoda, invatatura, cunoastere experimentata care sa ma ajute sa trec cu mai multa usurinta si incredere prin viata si sa ma elibereze de emotiile negative ce incepusera deja sa-mi afecteze sanatatea.

Si pe acest drum am facut cateva opriri benefice cautarilor mele. Iata cateva dintre ele:

 

 • In 2008 am facut primul Curs EFT (Emotional Freedom Techniques) – facilitator Corina Marin.

Iar in 2019 am absolvit Cursul de Practician EFT, Nivelul 1&2, acreditat international – trainer Liliana Stanciu.

EFT este o tehnica de eliberare a bagajului emotional nedorit bazata pe stimulare anumitor puncta de pe corp prin baterea lor usoara cu degetele si rostirea repetitive a unor fraze legate de problema asupra careia lucrezi. Prin aceasta metoda sunt deblocate meridianele energetice si facilitata curgerea fireasca si neobstructionata a energie prin corp.

La baza metodei sta urmatoarea afirmatie “Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al corpului”. Si, deoarece durerile fizice si bolile sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost de asemenea demonstrata “Emotiile negative nerezolvate contribuie in mod semnificativ la aparitia si mentinerea durerilor fizice si bolilor”

 

 • Curs “Silva Life System – Metoda Silva” – facilitator Rajko Kuzmanovich

Tehnicile si exercitiile Metodei Silva ne ajuta sa traim mai sanatosi, mai productivi si mai fericiti prin folosirea propriilor capacitati de a-ti controla mintea. Te invata cum sa intri in mod controlat si constient in dimensiunea Alfa, reusind sa te relaxezi si sa te concentrezi mai bine. Apoi, cum sa folosesti emisfera cerebrala dreapta pentru a-ti atinge scopurile.

 

 • Curs Gendai Reiki Ho, Nivel 1 si 2 – instructor Bogdan Levitchi

Reiki Ho reprezinta tehnica folosirii energiei Reiki (energia Universala din dimensiunea Superioara) in scopul vindecarii mintii si corpului, purificarii, armonizarii si dezvoltarii spiritual.

 

 • Curs “7 Nivele de Manifestare – Lucrul Energetic pe Chakre” – trainer Liliana Stanciu & Mihaela Lazarec

Aici am aflat despre particularitatile fiecarei chakre, cauzele spiritual ale bolilor la nivelul chakrelor, metode si exercitii de activare si armonizare a chakrelor, de curatare si echilibrare a acestora.

 

 • Curs “Medicina Energetica pentru Femei” – trainer Liliana Stanciu

Curs experimental de echilibrare a corpului energetic prin care dobandesti o mai buna cunoastere a corpului, a sistemului energetic si afli care sunt “instrumentele energetice” pe care le poti folosi pentru a-ti ajuta corpul sa functioneze mai bine.

 

 • Curs Yoga – incepatori – instructor Simona Chiriacescu

 

 • Retreat Yoga – Portugalia

 

 • Curs TTC (yoga Teacher Training Course), certificat de catre Yoga Alliance USA – instructori Trupteesh Nagaraj Hurikadale – India, Stephanie Viu-Kessler – Franta si Simona Chiriacescu – Romania.

In urma acestui curs am obtinut acreditarea de Instructor de Hatha Yoga.

 

Am descoperit Yoga exact atunci cand aveam mai mare nevoie de ea (aveam sa-mi dau seama ulterior de acest lucru), in momentul in care am simtit nevoia unei schimbari radicale.

 

Yoga a reprezentat pentru mine:

 

 • calea prin care mi-am depasit limitele si am reusit sa ies din “zona de confort”, hotarand sa nu ma mai intorc acolo niciodata. Orice provocare sa o accept cu liniste si intelepciune caci ea va reprezenta de fapt o lectie de viata din care eu voi avea numai de invatat. Am invatat cat de important este sa fii mai constienta de prezent, sa traiesti “Aici si Acum” si cat de bine este sa fii mai linistit sufleteste, eliberat de multe emotii negative, cu o gandire mai simpla dar mai clara si cu o flexibila acceptare a ceea ce se intampla in jurul tau si a oamenilor din viata ta.
 • calea catre echilibrul interior (minte, emotii) si exterior (relatiile cu ceilalti).
 • calea spre dobandirea unei bune sanatati fizice, mentale, emotionale si spirituale.

 

Yoga m-a ajutat sa iau decizia de a face ceva cu adevarat bun in viata mea, care sa ma pasioneze si cu care sa ma pot ajuta dar sa-i pot ajuta si pe altii.

 

Yoga a devenit noul meu stil de viata!

 

Eu si MASTER DETOX

 

Revin pentru a 3-a oara in aceasta tabara, de data aceasta in calitate de Instructor Yoga. E o mare bucurie si onoare pe care Catalin mi-a facut-o oferindu-mi aceasta oportunitate si pe care eu am acceptat-o cu mare drag!

Tabara MASTER DETOX a reprezentat pentru mine una din foarte putinele experiente de neuitat pe care anul 2017 mi le-a oferit.

A fost locul unde am intalnit oameni minunati, speciali, frumosi, destepti, cu povesti de viata incredibile, unele chiar tulburatoare. Oameni care au ales sa-si deschida sufletele si sa impartaseasca experientele lor de viata, care au ales sa se iubeasca, sa se ajute, sa se respecte si sa puna sanatatea inainte de toate. Am format o echipa incredibil de unita, armonioasa, am empatizat intru totul si am ramas buni prieteni.

A fost locul unde am petrecut momente de bucurie si relaxare (pe care mi le doream atat de mult in ultima perioada!), de emotie si iubire, de cautare si gasire, si care m-au ajutat sa-mi recapat echilibrul si pacea in suflet. A fost locul in care am redescoperit ce putin ne trebuie pentru a fi fericiti si care mi-a intarit credinta ca daca VREI, POTI.

 

Tabara MASTER DETOX este o experienta de trait! Macar o data in viata…

 

Eu am decis sa o retraiesc, drept pentru care am participat in anul urmator 2018 la o noua editie.

 

Ma bucur ca acest Om minunat, Catalin Aldulea, el insusi un exemplu de viata, continua sa o organizeze si ii doresc mult succes si sanatate!

 

Carmen Popescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.